Mint minden weboldal, az uszolampas.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “OK” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: http://www.uszolampas.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3 OK
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Tudnivalók

 

Eredete... 

A legkorábbi repülő lámpás az i.sz. III. századból származik, és a híres katonai tanácsadó, Kong Ming nevéhez fűződik. Az ősi funkció szerint a lámpásokat katonai információk átadására és jeladásra, segítségkésre használták, és feltalálójukról Kong Ming Deng-nek nevezték.

 

Működése... 

Az évszázadok során szerepe jelentősen változott és megszelídült, és az egykor olajos rizspapírból készült ballonok,napjaink ünnepélyeinek egyik legkedveltebb kelléke lett nemcsak Ázsiában, hanem Európában és Amerikában is.

 

Szín és forma...

Jelenleg repülő és úszó lámpást kínálunk. A repülő lámpás a legkülönbözőbb formákban és színekben, míg az úszó lámpások két formában és hat színben vásárolhatók meg. A repülő lámpásokat fehér, piros, narancs, lila, kék, pink és zöld színben, míg a szív alakú lámpást piros és fehér színben kínáljuk.

 

Használat...

A tiang deng egy speciális papír burából és egy mécsesből álló lámpás. Fontos, hogy a lámpás tűzálló papírból készüljön, ezzel is a működési biztonságot növelve. A tasakból kiszabadított lámpást széthajtogatva, meglengetve kibontjuk. A meggyújtott mécsesből feláramló hő megemeli a papírballont, mely méretétől függően akár 500-1000 méterre is felemelkedhet a csillagfényes éjszakában, hogy égi társaihoz hasonlóan bevilágítsa az ünnepet. A lassan emelkedő ballont az Ég felé engedhetjük, és amellett, hogy a közben elsuttogott, vagy akár tollal ráírt kívánságot a csillagok felé repíti, nagyon látványos program is minden alkalomra.

 

Mire figyeljünk...

Az első hallásra tűzveszélyesnek tűnő eszköz szinte teljesen veszélytelen, ha betartjuk a használati utasításokat és repülés-biztonsági szabályokat. A termékek készítői mindent megtesznek, hogy a lampionok a legkevesebb veszélyt jelentsék a környezetre, a papír tűzállóvá tett, nedvesség hatására gyorsan lebomló papír, bambusz és fémhuzal, ami mind idővel lebomlik, és nem szennyezi a környezetet. Minden lampionhoz Használati utasítást mellékelünk. A hatáylos magyaroszági szabályozás szerint a lámpásokat a mellékelt biztonsági szállal elrepülés ellen rögzíteni szükséges. A fantasztikus látvány egyedülállóvá tesz minden ünnepet és rendezvényt.

Égi Lámpás Repülő Lámpás Használati Utasítás

Letöltés

Úszó Lámpás Lámpás Használati Utasítás 

Letöltés


A termék környezetre káros anyagot nem tartalmaz.